Skip to content
Een surveillant neemt tevergeefs een kijkje nadat een inbraakalarm is afgegaan. Na een tweede melding wordt een inbraak op heterdaad betrapt.

De SBBA surveillant kreeg rond 21:30 uur een inbraakmelding en was binnen 10 minuten op de locatie ter plaatse om een kijkje te nemen.

Het alarm was veroorzaakt op de begane grond van het gebouw. Na controle van de gehele beneden verdieping werden geen inbraaksporen aangetroffen. Na het opnieuw inschakelen van het alarm kwam na enige tijd opnieuw een inbraakmelding binnen, nu echter van de bovenverdieping van het gebouw.

Bij aankomst ziet de SBBA surveillant iemand in het gebouw lopen en schakelt de politie in. Het gebouw en de omgeving worden met behulp van camera’s in de gaten gehouden tot de politie aanwezig is.

Na een zoektocht met de hond vindt de politie na enige tijd twee personen. Deze twee personen hadden zichzelf laten insluiten waardoor er geen inbraaksporen gevonden werden. Tijdens het moment van de controle op de begane grond door de SBBA surveillant hebben deze insluipers zich verstopt op de bovenste verdieping.

De personen zijn aangehouden en bleken geen onbekenden van de politie.

Bent u nog niet aangesloten bij de SBBA? Wij beveiligen als enige in Almere bedrijventerreinen met cameratoezicht. Wij beschikken over een eigen toezichtruimte welke is ondergebracht bij de Dienst Stadstoezicht van de gemeente Almere. Deze korte lijnen maken dat wij razendsnel kunnen alarmeren en opschalen in geval van nood, een inbraak of andere gebeurtenis.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de voordelen van deelname aan de collectieve beveiliging! Ook is het mogelijk om uw eigen bedrijfscamera’s aan te sluiten op de toezichtruimte.

Email
LinkedIn
Facebook