Skip to content

De cameraobservant van de SBBA ziet rond 02:00 in de nacht een auto op een parkeerplaats staan. De observant ziet twee mannen naast de auto staan die een ‘op een vuurwapen gelijkend voorwerp’ aan elkaar overgeven en hiermee vervolgens een aantal keren richten. De observant maakt met spoed een melding en stuurt de desbetreffende beelden door naar de politie.

Snel is de politie met meerdere voertuigen en getrokken wapens ter plaatse. De mannen worden direct aangehouden.

De politie doorzoekt het voertuig en vindt het ‘vuurwapen’. Het blijkt te gaan om een balletjespistool dat ‘niet van echt te onderscheiden is’. De mannen krijgen een proces-verbaal voor Wet Wapens en Munitie in verband met het bezit van een niet-van-echt-te-onderscheiden balletjespistool.

Bent u nog niet aangesloten bij de SBBA? Wij beveiligen als enige in Almere bedrijventerreinen met cameratoezicht. Wij beschikken over een eigen toezichtruimte welke is ondergebracht bij de Dienst Stadstoezicht van de gemeente Almere. Deze korte lijnen maken dat wij razendsnel kunnen alarmeren en opschalen in geval van nood, een inbraak of andere gebeurtenis.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de voordelen van deelname aan de collectieve beveiliging! Ook is het mogelijk om uw eigen bedrijfscamera’s aan te sluiten op de toezichtruimte.

Email
LinkedIn
Facebook