Skip to content

Bedrijvenpark Lagekant, in de gemeente Almere, heeft het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Continu Samenwerken weten te behouden. Het Keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar langdurig wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren. Een belangrijke voorwaarde in het proces om een KVO-B-certificaat te behalen is dat ondernemers samen met de gemeente, politie, brandweer en parkmanagement Lagekant, afspraken maken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken. Hierdoor is de omgeving veiliger met als resultaat een groter gevoel van veiligheid en minder schade. En daar profiteert iedereen van. Keuker Veiligheidszorg Ondernemingen heeft dit proces begeleidt.

Een onveilige omgeving zorgt voor veel schade en overlast en kan ‘het ondernemen’ behoorlijk in de weg zitten. Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, is MKB- Nederland in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid in 2005 gestart met een Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen. In het KVO-B maken ondernemers samen met de andere betrokken partijen afspraken, zoals:

  • het organiseren van bijeenkomsten voor en door ondernemers over ‘schoon, heel en veilig’
  • beter georganiseerd toezicht door politie en beveiliging
  • het beter verlichten van panden, het plaatsen van camera’s, enz.
  • investeringen in de openbare ruimte (groenvoorziening, straatverlichting, enz.).

Door deze en andere maatregelen wordt jaarlijks de schade die het bedrijfsleven lijdt door criminaliteit en onveiligheid fors verminderd. Het KVO-B heeft direct effect op het veiligheidsgevoel van ondernemers, werknemers en burgers. Maar ook is er vaak een structurele verbetering van de samenwerking tussen ondernemers en andere partijen te zien. De KVO-B-methode maakt in heel Nederland momenteel bedrijventerreinen veiliger. De ervaringen die inmiddels zijn opgedaan in verschillende gebieden bewijzen het succes van de werkwijze: met alle partijen aan tafel om een veilig bedrijventerrein te realiseren. De KVO-methode is een goede basis om in gezamenlijkheid te werken aan kwaliteit in veiligheidszorg. Terreinen die alle stappen hebben doorlopen krijgen aan het eind als waardering het Keurmerk toegewezen. Na drie jaar volgt een evaluatie en hercertificering. Inmiddels hebben al meer dan 1000 bedrijventerreinen in Nederland een Keurmerk behaald.

Bent u nog niet aangesloten bij SBBA? Wij zijn de enige Almeerse bedrijfsbeveiliging met cameratoezicht openbare ruimte en een eigen toezichtruimte, die geïntegreerd is bij Stadstoezicht. Door deze korte lijnen maken dat wij razendsnel kunnen opschalen in geval van een noodgeval, inbreuk, of een andere gebeurtenis.


Neem contact met ons op voor meer informatie over de voordelen van een lidmaatschap.

Bron: Keuker Veiligheidszorg Ondernemen, 1 april 2021 via MKB.nl

Email
LinkedIn
Facebook