Collectieve beveiliging

Zichtbaar en voelbaar veiliger

Collectieve beveiliging is een pakket aan beveiligingsmaatregelen die door de SBBA voor een grote groep deelnemers wordt ingekocht. Tot 1 april 2015 waren de beveiligingsbedrijven Fair Bewaking en Group4Securicor (G4S) actief op onze bedrijventerreinen. Met ingang van 1 april is Fair Bewaking overgenomen door G4S.

Wat houdt collectieve beveiliging in?
De collectieve beveiliging bestaat uit drie onderdelen.

Mobiele surveillance gedurende avond- nacht- en weekenduren
Op werkdagen (maandag tot en met vrijdag van 18.00 uur tot 06.00 uur) en in het weekend (24 uur) is per cluster bedrijventerreinen permanent een mobiele surveillant met een duidelijk herkenbaar surveillancevoertuig aanwezig.

Live cameratoezicht door een camera observant
In de cameratoezichtruimte wordt de veiligheid op het bedrijventerrein permanent bewaakt. De camera observant bekijkt voortdurend de beelden van de camera’s op het bedrijventerrein. Zodra hij verdachte omstandigheden of personen op of rond uw bedrijf heeft waargenomen, stuurt hij direct de mobiele surveillant uw kant op. Met de komst van de surveillant is het probleem vaak al opgelost. En mocht de crimineel voor aankomst van de surveillant al bezig zijn om zijn slag te slaan, dan kan hij verwachten dat de inmiddels geïnformeerde politie ook snel ter plaatse is.

Snelle alarmopvolging
De aanwezigheid van een mobiele surveillant op het bedrijventerrein maakt het mogelijk een alarmmelding of verdachte situatie zeer snel op te volgen. De surveillant kan binnen 10 tot 15 minuten ter plaatse zijn nadat de melding van een alarmcentrale door onze beveiligers is ontvangen.

Hoe wordt u geïnformeerd?
In geval van een incident belt de alarmcentrale het door u opgegeven telefoonnummer. Als de mobiele surveillant in het bezit is van een sleutel (keyholding) kan hij het alarm resetten en opnieuw activeren. Via e-mail stuurt de surveillant aan u een incidentrapportage toe.
Daarnaast wordt uw bedrijf door de mobiele surveillant periodiek gecontroleerd en attendeert hij u op mogelijke onveilige situaties. Ook van deze controle stuurt de surveillant u via e-mail een rapport toe.

De deelnemer-tarieven
Het deelnemer-tarief verschilt per bedrijf. Voor het bepalen van het tarief wordt een puntensysteem gehanteerd. Wilt u meer informatie over de kosten van collectieve beveiliging voor uw bedrijf neem dan contact op met Huib Vlug, manager collectieve beveiliging, op nummer 06-24818304.

Extra voordelen voor SBBA-deelnemers
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele extra’s voor SBBA-deelnemers, zoals een gereduceerd tarief voor alarmopvolging en aansluiting op de alarmcentrale.

Aanvragen